“Dekanlık Söyleşileri”nde Yangın Afetlerinin Yapılara Etkisi ve Emniyet Önlemleri Tartışıldı

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen “Dekanlık Söyleşileri” serisinin ikinci yüz yüze etkinliği 28 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Serinin bu etkinliğinde Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Furkan ERUÇAR “Çelik Yapılarda Yangın Emniyeti” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

ERUÇAR sunumunun ilk bölümünde, hayatın her alanında karşımıza çıkabilecek bir afet olan yangın hakkında temel bilgiler verdi ve dünyada meydana gelen yangınların sebeplerini açıklayan istatistiki verileri paylaştı.  Öte yandan, kentsel alanlardaki yangın risklerine karşı binalarda alınması gereken pasif ve aktif yangın emniyet önlemlerinden bahsetti.

ERUÇAR sunumunun ikinci bölümünde ise; çelik malzemenin gelişiminden, avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Bunlara ek olarak, çelik yapılarda meydana gelebilecek yangınlarda strüktürün korunması amacıyla uygulanabilecek yöntemleri örneklerle anlattı. ERUÇAR ayrıca, bu yöntemlerin bazılarının günümüzde oldukça önemli hale gelen sürdürülebilir binalara nasıl fayda sağlayabileceğine değindi. Seminer, sunumu takip eden soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ