Dr.Öğr.Üyesi Elnur İSMAYIL Uluslararası Güvenlik Konferansında Güney Kafkasya’daki Güvenlik Tehditleri Konusunda Konuşma Yaptı

Üniversitemiz Siyasal Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elnur İSMAYIL, 3-5 Kasım 2022 tarihinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te, Norveç’in Fridtjof Nansen Enstitüsü ve Bükreş Üniversitesi organizatörlüğünde gerçekleştirilmiş uluslararası güvenlik konferansında “Security Challenges in the South Caucasus in the Context of the Russo-Ukrainian War” başlıklı bir konuşma yaptı.

Konferansa Avrupa devletlerinden alanında uzman birçok akademisyen katıldı. Özellikle, Rusya-Ukrayna Savaşı başladıktan sonra Avrupa güvenliği konusu birçok akademik çevrelerde yeniden araştırılmaktadır. Savaşın birçok boyutunun ele alındığı konferansta İSMAYIL, savaş halinin Güney Kafkasya’daki etnik çatışmaları ve güvenlik sorunlarını nasıl etkileyeceği üzerine konuşma yaptı.

İSMAYIL, konuşmasında özellikle 2.Karabağ Savaşı sonrasında oluşmuş güvenlik ortamının, Rusya-Ukrayna savaşı ile yeni tehditlerle karşılaştığına dikkat çekti; Azerbaycan-Ermenistan arasındaki olası bir barış için girişimlerin Fransa gibi bir devletin müdahaleleri ile engellenmeye çalışıldığına vurgu yaptı.

İSMAYIL, konuşmasında ayrıca Türkiye devletinin hem Rusya-Ukrayna savaşının durdurulması için diplomatik girişimlerine değindi hem de Güney Kafkasya’daki barış için izlediği stratejileri anlattı.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA HABERLERİ