Bilişim ve Enformasyon Topluluğu Adli Belge İnceleme Atölye Çalışması Düzenlendi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Bilişim ve Enformasyon Topluluğu (BİLEN), Adli Delil Laboratuvarı iş birliği ile, adil bir hukuk sisteminin işleyişinde çok önemli olan adli belge incelemesi konusu ile ilgili bir bilgilendirme ve atölye çalışması gerçekleştirdi. 5 Kasım 2022 tarihinde, Bakırköy’de bulunan Adli Delil Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eğitim, Adli Bilim Uzmanı ve aynı zamanda Adli Delil Laboratuvarı sahibi Ali BEKTAŞ tarafından verildi.

Mesleki eğitim kapsamında 12 kişiye ücretsiz olarak sunulan eğitimde, BEKTAŞ tarafından adli belge inceleme ile ilgili davalar sunuldu ve hangi tür sahtecilik olaylarının gerçekleştiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. BEKTAŞ, adli belge incelemenin, bir suç olayı veya hukuki bir davada kullanılan belgelerin incelenmesi ve analiz edilmesi olduğunu belirtti. Bu belgelerin genellikle resmi kayıtlar, belgeler, sözleşmeler, yazışmalar, banka hesap özetleri, fatura ve diğer finansal kayıtları içerdiğini aktardı.

BEKTAŞ atölyede adli belge incelemesinin, suç olayı veya hukuki bir davayla ilgili kanıtların toplanması, doğrulanması ve yorumlanması için önemli olduğunu belirtti. Bu incelemenin, adli sürecin doğru ve adil bir şekilde yürütülmesini sağladığını ve hukukun üstünlüğüne katkıda bulunduğunu vurguladı.

Adil hukuk sisteminin işleyişine ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikte, yapılan bilgilendirmenin ardından gerçekleştirilen atölye çalışmasında topluluk üyeleri bilinen ve sorgulanan imzaları üzerinden sahte imzayı tespit etmeye çalıştı.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ