İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Proje Yazma Eğitimi Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, 27 Ekim ve 05 Kasım 2022 tarihlerinde Proje Yazma Eğitimi düzenledi. İki hafta süren eğitim, Üniversitemiz genel sekreter yardımcısı Ali Ramazan TAK tarafından verildi.

Mesleki eğitim kapsamında Üniversitemiz öğrencilerine ücretsiz sunulan eğitim, Ali Ramazan TAK’ın “Proje Nedir? Nasıl ve neden yazılır?” gibi temel konuları açıklamasıyla başladı.

Öğrencilere soyut kavramları somut projelere dönüştürme araçları sunmayı amaçlayan eğitimde TAK, net hedefler belirlemenin, uygun stratejiler tasarlamanın, kaynakları tahsis etmenin ve ölçülebilir sonuçlar elde etmenin öneminden bahsetti. Katılımcılar ayrıca örnek projeler ve vakalar üzerinden uygulamanın nasıl yapıldığını öğrenme fırsatı buldu ve böylece tartışılan fikirlerin pratik uygulamalarını anlama imkanı elde etti.

Eğitim, bilimsel araştırma projelerinin yanı sıra, üniversite öğrencilerimizin toplumsal sorunlara çözüm üretecekleri sosyal projeleri de ele aldı ve uygulanabilir fikirlerin nasıl proje haline getirilebileceği üzerine bilgiler sunuldu. Eğitim, öğrencilerin de örnek projeler üzerinden yapılan tartışmalara aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlandı. 2 hafta süren eğitimin sonunda devamlılık sağlayan 20 öğrencimiz, sertifika almaya hak kazandı.