Turizm Fakültesi öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Esra DOĞU BAYKUT tarafından hazırlanan “Bazı Tahıl Benzeri Ürünlerin Besin İçeriği ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı” isimli makale Avrupa Bilim ve Teknoloji dergisinde yayımlandı.
DOĞU BAYKUT, makalesinde tahıl benzeri ürünlerin kolay ulaşılabilir ve depolanabilir olması, çabuk bozulmaması, yüksek besin değeri olması ve uygun fiyatlı olması gibi sebeplerle tahıllara alternatif olarak tüketilebileceğine değindi. Makalede gluten içermeyen bu ürünlerin, gluten alerjisi, çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan kişilerin için de sağlıklı yaşam tarzı için taşıdığı öneme işaret edildi. Ayrıca son yıllarda, gluten içermeyen gıdaların tüketilmesinin genel sağlık durumunu arttırdığını belirten çalışmalara dikkat çekerek beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler vurgulandı. Karabuğday, amarant ve kinoanın sağlıklı beslenme bilincindeki tüketiciler için katma değeri yüksek ürün üretiminde iyi birer alternatif olduğu belirtildi. Makalede karabuğday, amarant ve kinoanın besin içerikleri ve gıdalarda kullanım alanları da incelendi.
Makaleye buradan ulaşabilirsiniz.