Dr.Öğr.Üyesi. Kadir TEMİZ İklim Değişikliğinin Küresel Göç Yaratma Eğilimi Üzerine Amerika’da Bir Seminer Verdi

Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Kadir TEMİZ, 7-10 Aralık 2022 tarihleri arasında Cleveland’da düzenlenen Fulbright Enrichment programı kapsamında “How Does the Climate Change Impact on Global Migration?” başlıklı bir seminer verdi.

Konuşmasında iklim değişikliğinin bölgelerin üretimlerinde, ekonomik yapılarında, yaşam alanlarında yarattığı değişiklik ve tahribatlar nedeniyle küresel bir göç süreci yarattığını belirten TEMİZ, bu göçün nasıl ve niye uluslararası ilişkiler ve dış politika için önemli bir konu haline geldiğini ele aldı. Yaşanan bu sürecin geleneksel dış politika ve uluslararası ilişkiler konularının ötesinde sorunlar yaratabileceğine dikkat çekti. Küresel göçün ev sahibi ülkelerdeki diasporik gruplar gibi sivil toplum tarafından kurumsal yapılanma yaklaşımıyla desteklenmesi gereken, durdurulamaz bir sürece girdiğini belirtti. Böylece hem ulus devletlerin göç ve göçmen politikalarının hem de bu devletlerde göçmenlere yönelik artan kaygıların popülizmi ve liberal olmayan göç politikalarını artırmaktan ziyade hafifletici bir rol oynayacağını aktardı. Tüm bu stratejilerin, beraberinde barışçıl bir toplum oluşturulmasına da katkı sağlayacağının altını çizdi.

Temiz, Kadir (2022). “How Does the Climate Change Impact on Global Migration?” Fulbright Enrichment Seminar, December 7-10, 2022, Cleveland, Amerika Birleşik Devletleri.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 13, SKA 16, SKA HABERLERİ