Üniversitemiz Medeniyet Bilgi Topluluğu Güneydoğu Anadolu’daki bir Liseye 250 adet Üniversite Sınavına Hazırlık Kitabı Bağışladı

Üniversitemiz Medeniyet Bilgi Topluluğu eğitimde eşit olanaklara erişimi sağlama düşüncesiyle Mardin Dargeçit İmam Hatip Lisesi’ne 250 adet üniversite sınavına hazırlık kitabı bağışladı.

Üniversite sınavlarına hazırlık sürecindeki öğrencilerin ihtiyaç duydukları test kitapları toplama süreci 10 Aralık 2022 tarihinde başlatıldı. Maddi imkanı kısıtlı öğrencilerin başarılarına ve geleceklerine olumlu bir etki sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, Topluluk üyeleri ve gönüllüler tarafından çeşitli konu alanları ve soru tiplerini içeren ve öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmalarını sağlayacak üniversite sınavına hazırlık test kitapları özenle ve kısa bir süre içerisinde toplandı.

Toplanan test kitapları 17 Ocak 2023 tarihinde, Mardin Dargeçit İmam Hatip Lisesi’ne ulaştı. Kitaplar, okul kütüphanesine yerleştirilerek tüm öğrencilerin erişimine açıldı. Özellikle maddi imkânları sınırlı olan öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde gereken kaynaklara kolayca ulaşabilme imkânına sahip oldu. Böylelikle, eğitimde fırsat eşitliği sağlanıp ve her bir öğrencinin potansiyelini en iyi şekilde ortaya koyması desteklendi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA HABERLERİ