İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Düzenlediği Sağlık Destek Programı ile Ortaokul Öğrencilerine İlk Yardım Eğitimi Verdi

Üniversitemiz İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, düzenlediği sağlık destek programı kapsamında Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) ve hemşirelik bölümü öğrencilerimiz ile yaptığı iş birliği ile ortaokul öğrencilerine yönelik ilk yardım eğitimi verdi. 10 Aralık 2022 tarihinde Üsküdar YEKDER Merkezi’nde hemşirelik 4.sınıf öğrencilerimiz tarafından verilen“İlk Yardım Eğitimi”ne 50 ortaokul öğrencisi katıldı.

Etkinliğin başlangıcında, ilk yardımın neden bu kadar önemli olduğu, günlük yaşantımızda ne kadar büyük bir yeri olduğu ve neden her insanın halk sağlığını korumak için ilk yardımı öğrenmesi gerektiği gibi genel konular ele alındı. Bu temel bilgiler, katılımcılara ilk yardımın sadece acil durumlarda değil, günlük yaşamımızda da ne kadar kritik olduğunu anlamalarını sağladı.

Eğitimin devamında, gerçekleştirilen sunum ile doğru bir ilk yardım uygulamasının bir insanın hayatını nasıl kurtarabileceği detaylı bir şekilde açıklandı. Ayrıca, yanlış ilk yardım uygulamalarının ne gibi riskler taşıdığı da vurgulandı. Bu kısım, katılımcılarda doğru ilk yardım tekniklerinin ne kadar hayati öneme sahip olduğu konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Etkinlik, öğrencilerin de aktif katılımlarıyla acil durum senaryolarının canlandırılması ile devam etti. Öğrenciler, çeşitli acil durumların yanı sıra bu durumlar karşısında nasıl tepki verilmesi gerektiğini pratiğe dökerek öğrendi. Bu interaktif yaklaşım, katılımcılara acil durumlarda doğru hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu göstermeyi amaçladı.

Böylece eğitimde öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri acil durumlar için hazırlıklı olmaları sağlandı ve sağlık bilincini artırmaları hedeflendi.