EMSA Öğrenci Topluluğumuz Özel Eğitim Anaokuluna Ziyaret Gerçekleştirdi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi EMSA(European Medical Students’ Association) öğrenci kulübü üyesi öğrencilerimiz, 07.12.2021 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Anaokulu ’nu ziyaret etti.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden(SDG) nitelikli eğitimin sağlanması ve eşitsizliklerin azaltılması hedefleri doğrultusunda down sendromlu ve otizmli çocukların doğumdan başlayarak bireyin mevcut potansiyelini ortaya çıkarabilmesi, hayata hazırlayacak özel desteğin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Ailelerin ve bu çocuklarla ilgilenen uzmanların mümkün olan en erken zamanda bu desteği başlatmaları ve devamını sağlamaları gerekmektedir. Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için tıbbi bakımın ve takibin iyileşmesi, ailelerin eğitimi bu çocukların sosyal yaşamda kabul edilirliklerini arttırmaktadır. Bu konuda farkındalık yaratmayı ve aksiyon almayı amaçlayan kulübümüz ziyaret ettiği anaokulunda 4-7 yaş aralığında olan ve çeşitli seviyedeki down sendromlu, otizmli, zihinsel engelli çocuklarla çeşitli oyunlar oynadı, etkinlikler yaptı ve çocuk şarkıları söyleyerek eğlence dolu vakit geçirdi. Ayrıca öğrencilerimiz, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratılmasına destek olabilmek adına getirdiği kitap, boya malzemesi vb. hediyeleri anaokuluna bağışladı.

EMSA Kulübü’nün gerçekleştirdiği anlamlı ziyaret,  öğrencilerimizin çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirmesi ve vedalaşması ile sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ