Gelecekte Turizm Çevrim İçi Semineri Gerçekleştirildi

Gelecekte Turizm Semineri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından 11 Kasım 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşen Gelecekte Turizm Semineri’ne Dr. Cem KINAY konuk oldu. Etkinliğe Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katılım sağladı.

Dr. Cem KINAY, geleceğe yönelik turizm trendlerinin ana tema olduğu olduğu konuşmasında; deneyimler, sürdürebilir yaşam kriterlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda uygulanan geleceğin turizmi gibi konularda paylaşımlar gerçekleştirdi. Bu anlamda seminerde iklim ve çevre sorumluluğu, doğayı koruyup yaşatmak, sürdürülebilir tarım ve kırsal turizm, minimum karbon ayak izi, sorumlu tüketim, turizmde inovasyon, kırsal yaşama ve yerele saygı, tarihi koruyup yaşatmak, uzay turizmi, holistik turizm, metaverse, sanal gerçeklik deneyimleri, yeni nesil yaşam, teknoloji ve dijital odaklı sermayeler, yeni nesil otel konseptleri gibi konular hakkında ilgi çeken paylaşımlar yer aldı. Dr. Cem KINAY sunumunda aynı zamanda dijitalleşip evrenselleşen dünyada insanların yerele, yerel yemeklere, somut olmayan kültürel mirasa olan ilgi ve merakına da vurgu yaptı. Gezginlerin doğayı korumasına yönelik misyonlarına, eko yaşam, çevre dostu yaşam alanları, doğaya ve doğallığa saygılı deneyimlerle birlikte sorumluluk ve sürdürülebilir çevre bilinci yanında çok sayıda deneyim kazanmaya yönelik turizm trendleri, sağlıklı yaşam, zindelik ve spor odaklı seyahatler, paylaşıma odaklı paylaşım ekonomisi gibi başlıklar içeren seminer, öğrencilerin aktif katılımıyla soru cevap bölümü gerçekleştirilerek sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 13, SKA 15, SKA 3, SKA 8, SKA 9