Genç Eğitimciler Topluluğu Sahipsiz Hayvanların Korunması için “Bi Kap Sevgi” Sosyal Sorumluluk Projesini Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Genç Eğitimciler Topluluğu, sokak hayvanlarına yönelik olarak “Bi Kap Sevgi” adlı iki aşamalı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Projenin ilk ayağı 04 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey Kampüste gerçekleştirildi. Genç Eğitimciler Topluluğu ve Üsküdar Belediyesi arasında yapılan anlaşma doğrultusunda sağlanan kedi evleri ile topluluk öğrencilerinin desteğiyle alınan  mama kapları yerleştirildi. Kampüs kedileri için yaşam alanları oluşturularak hızlı kentleşme ile doğal yaşam alanları azalan ve iklim değişikliğinin de etkisi ile kentsel alanda besin ve su bulmakta zorlanan evcil hayvanların beslenmesi ve yuvalandırılması amaçlandı. Karada yaşayan sokak hayvanlarının korunmasının hedeflendiği bu proje, aynı zamanda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yer alan ‘sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır’ düşüncesi doğrultusunda, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve dahil edilmesi ile sokak hayvanlarının toplum temelli korunması sürecine önemli bir katkı sağladı. Projede ayrıca öğrencilerin toplumsal, kültürel ve eğitsel alanlarda gelişmelerine yardım etmek üzere öğrencilerin doğaya ve hayvanlara karşı daha bilinçli bireyler haline gelmeleri hedeflendi. “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında hayata geçirilen proje sonucu kampüsümüzde bulunan kimsesiz hayvanlara sıcak yuva sağlandı.

Çalışmanın ikinci ayağında 14 Aralık 2022 tarihinde 10:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi’nin önünde “Bi Kap Sevgi Projesi Destek Kermesi” gerçekleştirildi.

Kermeste satışa sunulan yiyecekler Genç Eğitimciler Topluluğu üyeleri tarafından hazırlanarak satışa sunuldu. Hayvan dostlarımızın mama ve gerekli bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen kermes üniversitemiz hocaları ve öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Elde edilen gelir, sokak hayvanlarının mama ve gerekli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılmak üzere ayrıldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 13, SKA 15, SKA HABERLERİ