Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu “Birleşen Yollar (Osmanlı’dan Cumhuriyete Demiryolları)’’ Adlı bir Atölye Düzenledi

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu, 14 Aralık 2022 tarihinde İstanbul’un kentleşme sürecinin tartışıldığı atölye dizisi kapsamında “Birleşen Yollar (Osmanlı’dan Cumhuriyete Demiryolları)” adlı bir etkinlik düzenledi.

Demiryollarının İstanbul’un kentleşme sürecine etkilerinin tartışıldığı atölyenin moderatörü topluluk üyelerinden Filiz Çullu Aspirin idi. Atölyede çeşitli tartışma grupları oluşturularak katılımcılar etkinliğe aktif bir şekilde katıldı. Grup çalışmalarında topluluk üyeleri demiryollarının bir metropol olarak İstanbul’un kentleşme sürecindeki önemine değindi ve bu sürecin tarihsel arka planını tartıştı. Daha sonra İstanbul’un tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan demiryolu inşaatlarının, şehirlerarası ulaşımı kolaylaştırdığı gibi, kentleşme sürecine de etkisinin büyük olduğu konusu dile getirildi. Son olarak, demiryolları sayesinde İstanbul’un çevresindeki kasaba ve köylerden insanların şehre daha kolay ulaşabilir hale geldiği ve bu durumun, İstanbul’un nüfusunun hızla artmasına sebep olduğu konusu tartışıldı.

Etkinlik sonrasında, katılımcılar arasında yapılan anketlerde, etkinliğin oldukça faydalı ve bilgilendirici olduğu yönünde olumlu geri bildirimler alındı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ