Hukuk Atölyesi Kulübü Resim Müzesi’nde Sergilenen Kültürel Mirasımızı Ziyaret Etti

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Hukuk Atölyesi Kulübü tarafından organize edilen Resim Müzesi ve Beltaş gezisi 22 Şubat 2022 Salı günü Dolmabahçe’de icra edildi.

Gezi kapsamında öncelikle Milli Saraylar himayesinde bulunan ve içerisinde kültürel mirasımızın önemli eserleri sergilenen Resim Müzesi ziyaret edildi.  30 civarı salonun bulunduğu müzede, Osmanlı Devleti zamanında ülkeye getirilen ve ayrıca bizzat padişahlar tarafından yaptırılan eserler incelendi.

Yetkililerin öğrencilerimize açıkladığı üzere Milli Saraylar Müdürlüğü’ne bağlı olan Resim Müzesi, Sultan Abdülmecid döneminde inşa edilen Dolmabahçe Saray Veliahd Dairesinde faaliyete başladı. Daire’nin bir bölümü restorasyon çalışmalarının ardından, 22 Mart 2014 tarihinde Millî Saraylar Resim Müzesi olarak ziyarete açıldı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği müze, son dönem Osmanlı sarayının resim beğenisini, Türkiye’de Batılı anlamda ilk tablo koleksiyonunun oluşumunu ve gelişimini yansıtan tek müze konumundadır.

Daha sonra Beşiktaş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve pek çok sanat sergisinin yanı sıra sosyal aktivitelere ev sahipliği yapan Beltaş ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında kurumun işleyişi hakkında bilgi verildi. Buradaki çay kahve ikramının ardından gezi programı sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ