IMUIES Topluluğu Tarafından Kadıköy Belediyesi Aracılığıyla Hayvan Bakımevleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü IMUIES topluluğu tarafından Hayvan Bakımevleri etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında 9 Aralık 2022 tarihinde Kadıköy Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakımevi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Dünyada kentleşme sebebiyle azalan yeşil alanların yiyecek bulmayı zorlaştırmasıyla yaşamları tehlikeye giren canlılar bulunmaktadır. Karada yaşayan ve ekosistemin korunmasında habitatlarının korunmasının büyük öneme sahip olduğu  bu hayvanların ihtiyaçlarının karşılandığı bakımevi ziyareti sırasında, çalışanlar öğrencilere bakımevindeki hayvanların günlük bakımı ve rehabilitasyon süreci hakkında bilgi verdi. Ziyaret esnasında, bakımevindeki hayvanların beslenmesine yardımcı olan öğrenciler, köpekler ve kedilerle vakit geçirerek hayvanların beslenme dışında sevgi ve ilgiye de ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket etmeyi öğrendi. Etkinlik sırasında bakımevi ve barınaklardaki hayvanlara yardım etmek için bağış yapmanın ve gönüllü olarak zaman ayırmanın öneminden de bahsedildi. Bu ziyaret, öğrencilerin sorumluluk bilincini artırdı ve yok olma riski bulunanlar da dahil olmak üzere hayvanlara karşı daha duyarlı olmaları gerektiği farkındalığını yarattı. Aynı zamanda, hayvan refahına katkıda bulunmak için toplumsal temelli koruma önemini de vurgulayarak katılımcıların hayvanların ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları amaçlandı.