Kadın Hakları Konulu Film Gösterimi ve Sergi İcra Edildi

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Hukuk Atölyesi Kulübü tarafından organize edilen “Diren” film gösterimi, 4 Mart 2022 Cuma günü saat 16.00’da Güney Yerleşke Aşık Paşa Konferans Salonu’nda icra edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle düzenlenen programda kadınların temel hak ve özgürlükleri, cinsiyet eşitliği, kadınların politik yaşama katılımı gibi hususları konu alan “Diren” (Suffragette) filmi gösterildi.

Film sonrasında kadınların temel hak ve özgürlüklerini konu edinen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun hazırladığı “Türkiye’nin Öncü Kadınları” illüstrasyon sergisinden alınan illüstrasyonlardan oluşan sergi katılımcıların ilgisine sunuldu. Sergide bulunan eserler kadın hakları konusunda kültürel mirasımıza katkıda bulunan önemli isimleri barındırması bakımından ilgi odağı oldu.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 16, SKA 5, SKA HABERLERİ