Kuzey Yerleşkemizdeki Hangar Binasını Üretim Mutfağı Olarak Yenileyerek Kullanıma Aldık

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, kampüs planlamasını yaparken yıkım ve inşaat maliyetlerinin yanı sıra, taşıma ve inşaat kaynaklı karbon salınımlarının azaltılması, yıkım kaynaklı atık miktarının azaltılması ve çevresel zararın önlenmesi amacı ile kampüs sınırları içerisinde bulunan eski yapıların yeniden kullanımına önem vermektedir. Kampüs arazilerinde bulunan eski yapıların afet risk değerlendirmeleri yapıldıktan sonra, güvenli bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmamış olan yapıların üniversite ihtiyaçları doğrultusunda yeniden kullanılması için çalışmalar yürütülmektedir.

Bu bağlamda, Devlet Malzeme Ofisi’nden devraldığımız Göztepe Kuzey Yerleşke alanı içerisinde bulunan eski DMO hangar binasının yeniden kullanılarak değerlendirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. 2020 yılında üniversitemiz tarafından depo olarak kullanılan hangar binası, üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü renovasyon çalışmaları ile yenilenmiş ve bir kısmı üniversitemizde öğrenci, personel ve misafirlerimize sunulan yemeklerin üretildiği üretim mutfağı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Depo olarak kullanılan binanın mutfak olarak kullanılması için gereken alan bölümlemeleri, ıslak zemin düzenlemeleri yapılmış, gerekli tesisat düzenlemeleri, havalandırma sistemleri kurulmuştur. Yapılan bu düzenlemelerden sonra Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı denetleme sonrasında yapının üretim mutfağı olarak kullanılması için gerekli onaylar alınmış ve üretim mutfağımız 2021 yılının başında hizmete sunulmuştur.