Psikoloji Topluluğu “Otizm ve Otizmli Bireylerin İş Hayatı” Konulu Etkinlik Düzenledi

Üniversitemiz Psikoloji Topluluğu 1 Nisan 2021 tarihinde Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında “Otizm ve Otizmli Bireylerin İş Hayatı” adlı çevrim içi bir etkinlik düzenledi. Etkinlik konuşmacısı Psikolog Alperen AŞANBUĞA idi. Etkinliğin moderatörlüğünü Psikoloji Bölümü öğrencisi Fazilet Şevval Sucuk yaptı.

Topluluğun sosyal sorumluluk ve akademik etkinlik ekibinin ortak olarak düzenlediği bu etkinlikte otizm kavramı, otizmli bireylerin çalışma alanları, otizmli bireylerin çalışma alanlarındaki rolü, otizmli bireylere iş hayatında yüklenen sorumluluklar, otizmli bireylerin iş hayatında ekip çalışmasına yatkınlıkları gibi konular ele alındı. Bunun yanı sıra Psikolog Alperen AŞANBUĞA çalışmış olduğu sektördeki otizmli bireylerin davranışları ve tutumlarından örnekler vererek dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında çıkarımlarda bulundu.

Sunumun ardından katılımcılar eşliğinde “Otizmli bireylerin iş hayatında en zorlandığı noktalar nelerdir?” ve “İş hayatında otizmli bireyleri destekleyen kurum ve kuruluş hangisidir?” gibi sunumun içeriğinden alınmış sorulardan oluşan bir bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın 1. 2 ve 3.lerine sürpriz ödüller verildi ve oturum sonlandırıldı.