Mavi ve Yeşili Birleştir: Ekolojik Kent Tasarım Oyunu

“3.İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Haftası” etkinliklerinin dördüncü günündeki oyun saatinde, yürütücülüğünü Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri’nin üstlendiği “Mavi ve Yeşili Birleştir: Ekolojik Kent Tasarım Oyunu” isimli oyun oynanacak. Sürdürülebilir kent temalı atölye, 21 Aralık 2023, Perşembe günü İMÜ Ziraat Bankası Kütüphanesi Fuaye Alanında gerçekleştirilecek.

Atölye, öğrencilerimizin, personelimizin ve kamunun katılımına açıktır.

Atölyenin verimli geçebilmesi adına katılımcı sayısı 25 kişi ile sınırlıdır. Bu nedenle atölyeye katılacak olan kişilerin buradaki katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

Oyun Hakkında: Mavi ve Yeşili Birleştir, enerji verimliliğinden atık yönetimine; biyoçeşitlilikten yeşil alanlara; geri dönüşümden ulaşım ağına kadar pek çok farklı başlık altında çevre ve ekoloji konularını ele alan bir kent tasarım oyunudur. Oyun, değişen iklim koşullarının yaşam alanlarımızı nasıl etkilediğini ele almakta ve iklim kaynaklı yaşanan değişimlere karşı ne gibi çözümler geliştirebileceğimizi anlamamızı sağlamaktadır.

Oyunda katılımcılardan kent bileşenlerinden oluşan oyun kartlarını harita üzerinde yerleştirerek kenti yeniden oluşturmaları istenir. Oyunun sonunda, gruplar halinde tasarlanan sürdürülebilir kentler, grup içerisinde seçilen sözcü tarafından anlatılır.

Atölye Yürütücüsü: Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri
Atölye Kolaylaştırıcısı: Araş.Gör.Furkan ERUÇAR
Tarih: 21 Aralık 2023, Perşembe
Saat: 12:30-14:00