“Mimarlık Araştırmaları”nın Beşinci Seminerinde Akıllı Binalar Tartışıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Araştırmaları” seminer dizisinin beşinci semineri, Üniversitemiz Mimarlık Bölümü’nden Ar. Gör. Furkan Eruçar’ın sunumuyla 9 Eylül 2021, saat 13:00 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Katılımcımız, “Akıllı Binalar ve Uygulama Örnekleri” başlıklı sunumunda, akıllı şehirler ve akıllı binalar kavramlarının ortaya çıkışından ve tarihsel gelişiminden kesitler sundu. Sunumda ayrıca akıllı binalarda sıklıkla kullanılan ve oldukça yüksek miktarda tasarruf sağlayan su yönetim sistemleri, günümüzde enerji tüketimi açısından önemli bir yer tutan aydınlatma sistemlerinin enerji verimli hale getirilmesini sağlayan sistemler ve binalarda belki de en önemli güvenlik konusu olan yangın emniyeti ve yangın emniyet sistemleri gibi ileri teknolojik sistemlerin kullanımından bahsedildi. Öte yandan sunumda, dünyanın değişik bölgelerinde bu sistemlerden yararlanan akıllı bina örneklerine yer verildi. Eruçar, akıllı binalar ve sürdürülebilir binaların ortak ve farklı yönlerinden de bahsetti. İki türde de ortak olarak yararlanılan yenilenebilir enerji ele alındı. Ayrıca sunumda akıllı binaların genellikle almaya hak kazandığı sertifika sistemlerinden bahsedildi.

Seminer, sunumu takip eden soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 6, SKA 7, SKA HABERLERİ