“Mimarlık Araştırmaları”nın İlk Seminerinde Gökçeada’daki Göç Politikaları ve Konut Alanlarının Korunması Konuları Tartışıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Araştırmaları” seminer dizisinin ilk semineri, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğr.Gör.Dr. Sevcan Ercan’ın sunumuyla 24 Haziran 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Dr. Sevcan ERCAN, “Gökçeada’da Mekân Politikaları” başlıklı sunumunda iskân, göç politikaları ve konut alanlarının korunması gibi Gökçeada’nın son yüzyıl içindeki gelişiminde belirleyici olan kavramları, adada deneyimlenen mimari, mekân ve konut üretim süreçleri üzerinden dinleyicilerle paylaştı. Adadaki göç politikaları ve yıllar içindeki sosyal değişime değindi. Tarihi yapıların korunmasına yönelik yönetim yaklaşımlarını ve koruma politikaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Gökçeada üzerine olan araştırmasındaki deneyimleri üzerinden, mimarlık disiplininde kullanılan farklı araştırma tekniklerini ve bunların diğer disiplinlerle olan yakın ilişkisini irdeleyerek detaylı bir çalışma sundu.

Seminer, sunumu takip eden, korunan yapılar ve göç geçmişi üzerine tartışmaları içeren soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 11