“Mimarlık Araştırmaları”nın Yedinci Seminerinde Akıllı Kentlerde Su Yönetimi Tartışıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Araştırmaları” seminer dizisinin yedinci semineri, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı’ndan Yüksek Mühendis Celal Yılmaz’ın sunumuyla 21 Ekim 2021, saat 18:00 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

YILMAZ, “Akıllı Kentlerde Sürdürülebilir Su Yönetimi ve İstanbul” başlıklı sunumunda, Dünya’daki su kıtlığı tehlikesine, Türkiye’deki su kıtlığı riskine ve su kıtlığına ilişkin üretilen çözümlerin önemine değindi. Su kıtlığı ile karşı karşıya olan kentlerde su planlanmasının önemini açıkladı ve akıllı kentlerde su yönetimine ilişkin uygulanmakta olan yöntemleri paylaştı. Devamında İstanbul’daki iklimsel su problemlerini ele alan YILMAZ, yakın gelecekte su ihtiyacına bağlı olarak oluşabilecek sulama ve içme suyuna erişim sorunlarını değerlendirdi. Karşı karşıya kalınacak su kıtlığı problemlerinin giderilmesine yönelik yönetimsel önlemlerin gerekliliklerini vurguladı. Ayrıca, İstanbul’da suyun daha iyi yönetilmesi adına geliştirdiği bir planlama yaklaşımı modelinin gelişim süreçlerini paylaştı.

Seminer sunumunu takiben gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde İstanbul’daki su politikaları ve su kıtlığının nedenleri tartışıldı. İstanbul’da akıllı kent süreçleri ve kentin akıllı kent olma yolundaki geleceği ele alındı.