İMÜ Kariyer Topluluğu “Sürdürülebilir Moda ve Girişimcilik” Etkinliği Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İMÜ Kariyer Topluluğu, 20 Ekim 2021 günü saat 21.00’da çevrimiçi olarak düzenlenen etkinlikte “Sürdürülebilir Moda ve Girişimcilik” konu başlığı altında, tekstil alanında Türkiye’de önemli bir marka olan Placebo Originals’ın kurucu ortağı Halit Buğra ÇELİK’i konuk etti.

Türkiye’nin çevre dostu ve sürdürülebilir moda markalarından birinin kurucusu olan ÇELİK, geçmişten günümüze markanın kurulum ve gelişim hikayesini öğrencilerle paylaştı. Öncelikle hazır giyim ve tekstil sektörünün dünyada sera gazı salınımı açısından toplam karbon salınımının %10’unu oluşturan en büyük sektör olduğunu belirten ÇELİK, “yıllık küresel 60 milyar kilogram kumaş üretimi için 1074 milyar kwh elektrik ve 6-9 trilyon litre su kullanıldığını” belirterek kumaş endüstrisinin ekolojik ayak izinden bahsetti.

Tekstil sektörünün ekolojik dengenin bozulmasına ve çevre sorunlarına olan etkisi sebebiyle çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek bir marka yaratmak üzere yola çıktıklarını belirtti. Doğaya minimum zarar veren ürünler üreten ve sürdürülebilir üretim gerçekleştiren bir marka olma hedefiyle üretim sürecinde çevreye zarar veren aşamalardan geçmeyen, sertifikalı doğa dostu kumaşlar kullandıklarını ifade etti. Hedeflerinin geri dönüşüme uygun malzemelerle ürün üreterek küresel iklim değişikliği üzerindeki etkinin azaltılması olduğunu belirtti. Bunun yanında markanın satılan her bir ürünü için bir ağaç dikme uygulamasıyla çevresel tahribatı da minimum seviyeye indirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

ÇELİK’in sunumunun ardından etkinlik soru cevap şeklinde ilerledi. Topluluk başkanı Nadide Zeynep ETİZ, etkinlik sonunda topluluk adına ÇELİK’e TEMA vakfından bağış sertifikası takdim etti. Etkinliğe katılan öğrencilere ise katılım sertifikaları verildi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 12, SKA 13, SKA 9, SKA HABERLERİ