Öğr. Gör.Dr. Ayşegül CAN İki Uluslararası Araştırma Kurumundan Araştırma Desteği Kazandığı Berlin’de Konut ve Kira Krizi Çalışmasını Tamamladı

Üniversitemiz Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim elemanlarından Öğr.Gör.Dr.Ayşegül CAN, Rosa Luxemburg Stiftung Foundation ve the Leibniz Institute for Spatial Social Research tarafından Berlin’de konut ve kira krizi projesi için üç aylık araştırma desteği almaya hak kazandığı çalışmasını tamamladı.

15 Mayıs -15 Ağustos 2022 tarihlerinde Berlin´de bulunan CAN, çalışmasında 1990 sonrası Berlin duvarının yıkılmasından sonra konut ve kira krizinin Almanya Berlin üzerindeki etkisinin nasıl geliştiğine odaklandı.

Araştırma kapsamında konut krizi sonrası kentsel sivil toplum örgütleri, barınak ve kent hakkı savunucularına ilişkin organizasyonların nasıl geliştiğini irdeledi. Sonuçlar ise yerelleşme politikalarının daha üstün tutulmasıyla yerel yönetimlerin kent hakkının korunmasında aktif rol aldığını gösterdi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ