Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu tarafından düzenlenen “İMÜGEN’21 GÜNLERİ” etkinliği 22-29 Mart 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Alanında uzman bilim insanı hocalarımızın farklı konu başlıklarından oluşan sunumları ile gerçekleştirilen etkinlikte katılımcıların genetik alanında yenilikçi kazanımlar elde etmesi sağlandı.
Etkinliğe, 22 Mart Pazartesi saat 20.00’de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah KARAER’in “Mikrobiyota ve Üreme” başlıklı sunumu ile başlandı. İnsan sağlığı ve tıp bilimleri alanında çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Abdullah KARAER sunumunda yenidoğan ölüm oranlarının ve anne ölüm oranlarının azaltılmasına katkı sağlanmasını hedefleyen çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı.
23 Mart Salı günü saat 19.00’da Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Necla BİRGÜL İYİSON, ilaç endüstrisinde ürün inovasyonunun gerçekleştirilmesi kapsamında “GPCRs as Drug Targets” sunumu ile etkinliğe katıldı. Doç. Dr. Necla BİRGÜL İYİSON sunumunda, insan hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilen Wnt/beta katenin sinyal iletimi ve allatostatin reseptör fonksiyonu üzerine yürüttüğü çalışmalarının bulgularını aktardı.
24 Mart Çarşamba günü saat 20.00’de Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nagehan ERSOY TUNALI, “Huntington Hastalığı” başlıklı sunumu ile etkinliğe katıldı. Doç. Dr. Nagehan ERSOY TUNALI sunumunda genetik bozuklukların moleküler biyolojisi ve genomiks alanlarındaki araştırmalarıyla ilgili bilgiler aktardı. Ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıbbi Hizmetler Ve Teknikler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Beyza GÖNCÜ, tedavi süreçlerinde inovatif bir yaklaşım sağlayan ve sürdürülebilir bir temelde uygun fiyatlı tedavi yöntemlerinden biri olan Paratiroit Naklindeki güncel yaklaşımlardan ve bu yaklaşımların sağlık sisteminde erişilebilirliğin arttırılmasına yönelik katkılarından söz etti.
29 Mart Pazartesi saat 20.00’de Prof. Dr. Arzu ÇELİK FUSS’un, “Droshophila Melanogaster Duyu Reseptörleri” sunumu ile etkinlik sona erdi. Göz gelişimi sırasında hücre tipi spesifikasyonu üzerine çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Arzu ÇELİK FUSS sunumunda, Droshophila Melanogaster olarak anılan iki kanatlı bir böcek türünün moleküler genetik alanında kullanılmasının sağlık endüstrisinde inovasyona sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi.