Öğretim Üyelerimizin Proje Ekibinde Yer Aldığı “Teknoloji Bağımlılığının Farkındayım” Başlıklı Proje Tamamlandı

Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİR’in yürütücülüğünü yaptığı “Teknoloji Bağımlılığının Farkındayım” başlıklı proje İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile geliştirilen Eğitimde İş birliği Uygulama Protokolü kapsamında tamamlandı.

Proje ekibinde Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ayşe OKANLI, Doç. Dr. Nesrin İLHAN, Doç. Dr. Rujnan TUNA, Dr. Öğr. Üyesi Hacer ATAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Cemile SAVCI, Dr. Öğr. Üyesi Berna DİNÇER ve yüksek lisans öğrencisi Rabia Aleyna ÇATAL ile Uzm. Öğr. Emine BARBAROS yer aldı.

Proje kapsamında Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri COVID-19 pandemi sürecinde artış gösteren çocuk ve ergenlerde teknoloji bağımlılığına (ekran, akıllı telefon, bilgisayar vb.) dikkat çekmek ve öğrencilerin bu konu hakkındaki farkındalıklarını artırmak amacıyla teknoloji bağımlılığının içeriğini, bağımlılığın öğrenciler üzerindeki olumsuz sonuçlarını ve sağlıklı yaşam tarzının içeriğinin ne olduğu ile ilgili bilgilendirici temalar barındıran drama gösterileri hazırladı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli Yerleşkesi Konferans Salonu 19 Ocak 2022 tarihinde sergilenen drama etkinliğine Kartal-Şehit Timur Aktemur Ortaokulu’ndan 100 öğrenci ile okul müdürü Emine BARBAROS ve öğretmenler katıldı. Hemşirelik Bölümü öğrencileri, ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerden olumlu geri dönüşlerin yapıldığı projenin sonraki yıllarda da devamı planlandı.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ