Öğretim Üyelerimizin Yürüttüğü Covid-19’dan Korunma ile İlgili Proje Tamamlandı

Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİR’in yürüttüğü “Drama ile COVID-19 Hastalığından Korunmayı Öğreniyorum” başlıklı proje tamamlandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile halk sağlığında salgın hastalıkların önlenmesi ve korunmasına dikkat çekmek amacıyla geliştirilen Eğitimde İş birliği Uygulama Protokolü kapsamında yürütülen proje 19 Ocak 2022 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli Yerleşkesi Konferans Salonununda sergilenen drama etkinliği ile tamamlandı.

Proje ekibinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe OKANLI, Doç. Dr. Nesrin İLHAN, Doç. Dr. Rujnan TUNA, Dr. Öğr. Üyesi Hacer ATAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Cemile SAVCI, Dr. Öğr. Üyesi Berna DİNCER, yüksek lisans öğrencisi Rabia Aleyna ÇATAL ile Uzm. Öğr. Emine BARBAROS yer aldı. 2021-2022 yılları arasında yürütülen proje kapsamında Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, pandemi döneminde COVID-19’dan korunmaya yönelik önlemlerin konu olduğu drama gösterileri hazırladı. Gösterilerde toplum sağlığı ve salgın hastalıklar ile ilgili konulara değinildi. Kartal-Şehit Timur Aktemur Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine açık olarak sahnelenen drama gösterisi ile Covid-19 pandemisinden korunmanın başlıca yolları olan mesafe ve hijyen kuralları ile maske takmanın önemi vurgulandı. Her yıl yeni bir temayla gerçekleştirilen ortaokul öğrencilerine yönelik sağlık eğitimi projelerinin sonraki yıllarda da devamı planlandı.