Prof.Dr. Çiğdem ŞAHİN’in Yazarları Arasında Yer Aldığı, Yenilenebilir Enerji Sistemlerini Ele Alan Kitap Bölümü Yayınlandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Temel Bilimleri bölüm başkanı Prof.Dr. Çiğdem ŞAHİN’in yazarları arasında yer aldığı, ‘Visible Range Activated Metal Oxide Photocatalysts in New and Emerging Energy Applications’ başlıklı, temiz enerji teknolojilerinin konu alındığı kitap bölümü, ‘Green Photocatalytic Semiconductors – Recent Advances and Applications’ kitabında yayımlandı.

Endüstriyel gelişmeler ve nüfus artışına bağlı olarak dünya enerji ihtiyacının artması, bu ihtiyacın büyük oranda karşılandığı fosil yakıt harcamalarını da arttırmaktadır. Ancak bu kaynakların yenilenebilir olmaması, kullanımının çevresel kirliliğe ve iklim değişikliğine sebep olmasıyla alternatif enerji kaynaklarının bulunmasını zorunlu hale getirdi. Bu nedenle çalışmada yeni ve gelişmekte olan bazı enerji kaynaklarından bahsedilerek çevre dostu olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekilmesi amaçlandı. Kitap bölümünde, metal oksit fotokatalizörlerin kullanıldığı yeni ve gelişmekte olan enerji uygulamalarından bahsedildi. Güneş enerjisinin kaynak olarak kullanıldığı güneş hücresi, güneş yakıtları üretiminde ve fotokatalitik hidrojen üretiminde kullanılan çevre dostu ve enerji verimliliğini artıracak üretim yöntemlerindeki son gelişmeler vurgulandı. Bu araştırma yenilenebilir enerji sistemleri arasında temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş enerjisine dikkat çekmeye katkı sağladı. Ayrıca çalışmanın temiz enerji teknolojileri alanlarında yapılacak olan araştırmalara fayda sağlaması hedeflendi.

Posted in Haberler, SKA 12, SKA 13, SKA 7, SKA HABERLERİ