Menü Kapat

Sanat Tarihi Topluluğu Bolu Abant Milli Parkı’nda Doğal Mirası ve Endemik Türleri Keşfetti

Abant dağları üzerinde oluşmuş bir krater gölü olan Abant Gölü hem gölün doğal değeri hem de çevresindeki alanların sahip olduğu tür çeşitliliği ve biyoçeşitlilik nedeniyle, 1988 yılında “Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiş ve doğal miras alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Üniversitemiz Sanat Tarihi Topluluğu, doğal miras alanı olarak milli park statüsünde korunan Bolu Abant Gölü Milli Parkı’na 24 Ocak 2022 tarihinde bir gezi düzenledi. Geziye, topluluk danışmanı Ar.Gör. Yasin SAYGILI rehberlik etti. Abant Gölü’nün etrafında yapılan bir yürüyüşle gerçekleşen gezi, doğanın sunduğu çeşitli güzellikleri ve binlerce canlı türünü içinde barındıran doğal hayat atmosferini katılımcılara yaşattı.

Dört mevsim boyunca değişen güzellikleriyle ünlü olan Abant Gölü, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Düzenlenen etkinlikle topluluk üyeleri, beyaz örtüyle kaplı doğanın sunduğu büyüleyici manzaralar arasında keyifli bir yürüyüş gerçekleştirerek Abant Gölü’nün büyüleyici atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Bu sıra dışı doğal ortam, Sanat Tarihi Topluluğu üyelerinin Abant Gölü Milli Parkı’nda yaptığı arazi gezisi ile bölgedeki flora ve faunayı tanımalarına da olanak sağladı. Gezi sırasında “Abant çiğdemi”, “Abant yıldızı”, Abanttarlakuşu” ve “Abant alabalığı” gibi bölgede yetişen endemik türler ile ilgili bilgi edinen öğrencilerimiz, bu türlerin bir kısmını da gözlemleme fırsatı yakaladı. Böylece bir doğa mirası koruma alanı olarak milli parkın taşıdığı önemi ve bu alanların korunması için geliştirilmesi gereken yaklaşımları derinlemesine ele aldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 15, SKA HABERLERİ