Psikoloji Topluluğumuz Mültecilere Yardım Etkinliği Düzenledi

Üniversite öğrenci topluluklarımızdan Psikoloji Topluluğu 29-30 Kasım 2021 tarihlerinde Kutu Kutu Tebessüm Vakfı ile iş birliğinde bulunarak bir kermes düzenledi.

Topluluk üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, yardım yapılacak hedef kitle Adana’da yaşayan mülteciler olarak belirlendi. Yaşa, cinsiyete, engelliliğe, ırka, etnik kökene, dine, ekonomik ya da başka bir statüye bakılmaksızın herkesin güçlendirilmesi ve sosyal, ekonomik ve siyasi olarak kapsanmasının desteklenmesi hedefi uyarınca, seçilen bölgedeki mültecilerin temel ihtiyaçlarının sağlanması, özellikle çocukların eğitim süreçlerine destek olunması amaçlandı.

Güçlendirme faaliyetleri için öncelikle Üniversitemiz Güney Kampüs kantininde 2 gün boyunca masalar kuruldu ve bu masalarda topluluk öğrencileri kendi hazırladıkları yiyecekleri sattıkları bir kermes düzenledi. Kermes neticesinde elde edilen gelir, iş birliğinde bulunulan vakıf aracılığıyla Adana’da yaşayan mülteci kişilere iletildi. Ayrıca bu doğrultuda yardımlar sonucu toplanan kıyafet, mont, kitap ve oyuncak gibi eşyalar topluluk üyelerinin katkılarıyla paketlenerek dağıtılmak üzere hazırlandı.

Bu etkinlik sayesinde Adana’da mültecilere yoksullukla mücadelede yardım eli uzatılarak toplumda herkesin güçlendirilmesi ve eşitsizliklerin azaltılarak daha sürdürülebilir bir toplum oluşturulması sürecine önemli katkı sağlanmış oldu. Ayrıca sosyal refah ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesinde de rol oynandı.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 10, SKA 17, SKA HABERLERİ