Sağlık ve Kaliteli Yaşam Kapsamında Zihinsel Becerilerin Güçlendirilmesini Sağlayan “Yüz Yüze Satranç Turnuvası” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz öğretim görevlilerinden Dr. Uğur YİĞİT tarafından öğrencilerimize yönelik düzenlenen “Yüz Yüze Satranç Turnuvası” 12 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi’nin akıl oyunları bölümünde gerçekleşti.

Etkinlik, üniversitemizde daha önce düzenlenen satranç turnuvalarından farklı olarak, Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı olarak çalışan bir hakemimizin öncülüğünde gerçekleşti. Turnuvayla öğrencilere bu spor dalını sevdirmek ve sağlıklı bir yaşam tarzının diğer unsurlarıyla birlikte zihinsel aktivitelerinin güçlendirilmesine katkı sağlamak hedeflendi. Akıl sağlığını destekleyen ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı faydalı olan satranç etkinliği, aynı zamanda öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesini de sağladı.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ