Üniversitemizde “Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” Düzenlendi

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği, Üniversitemiz Teknosağlık Öğrenci Topluluğu tarafından “Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” 12 Aralık 2022 tarihinde Ziraat Bankası Kütüphanesi konferans salonunda düzenlendi.

Etkinlik Teknosağlık Topluluğu Başkanı Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Serdar DEMİR’in moderatörlüğünde rektör yardımcımız Prof.Dr. Yaşar BÜLBÜL ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berna DİNCER HEKİM’in katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve ailelerinden oluşan 50 kişi katıldı. Ekinliğe onur konuğu olarak İstanbul Milletvekili Serkan BAYRAM teşrif etti.

Kendisi de engelli olan Sayın BAYRAM kendi hikayesini ve yaşadıkları zorlukları anlatarak kapsayıcı ve etkili bir eğitim ortamı oluşturulabilmesinin ve eğitimde eşitsizliklerin azaltılmasının önemini vurguladı. Bu zorluklarla nasıl mücadele ettiğini, engelli bireylerin önündeki problemlerin nasıl aşabileceğini, kendisinin hayatını milyonların hikayesini konu edinen “Buğday Tanesi” filminin içeriğini, bu filmin etkilerini, almış olduğu geri dönüşleri üniversitemiz öğrencileriyle paylaştı. Bunlara ek olarak devletimizin engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerin güçlendirilmesi ve engelli bireylere daha nitelikli ve kapsayıcı bir eğitim ortamı sunma imkânı sağladığına değindi. Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün ve Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Berna DİNCER HEKİM’in İstanbul Milletvekili Serkan BAYRAM’a plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.