Sanat Tarihi Topluluğumuz İstanbul’un Tarihi Yapılarına Kültür ve Sanat Gezileri Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sanat Tarihi Topluluğu, ‘Geceden Sahura İstanbul Gezisi’ adlı kültür ve sanat etkinliği gezisi serisi düzenledi. 9 Nisan 2022, 23 Nisan 2022  ve 30 Nisan 2022 tarihlerinde Cumartesi gecesi başlayan geziler, pazar sabahı sahur vaktine kadar devam etti.

Amacının 2000 yıllık bir maziye sahip olan İstanbul kentinin kültürel ve doğal varlıklarını öğrencilere seremonisel bir şekilde, yapılarla ve kültürel miras değerleri ile birlikte aktarmak olduğu gezinin rehberliğini ve rotasını topluluk danışmanı Arş.Gör. Yasin SAYGILI üstlendi.

Topluluk üyelerinin katılımıyla gerçekleşen gezide, Osmanlı’nın Avrupa’yla olan bağlantısını temsil eden Orient Express‘in İstanbul durağı olarak Sirkeci Tren Garı’nda son yüzyılda Osmanlı Batılılaşmasını anlatan kısa bir bilgilendirme semineri yapıldı. Daha sonra Divan yolu olarak bilinen tarihi rota üzerinden, Alay Köşkü, Gülhane, 3. Ahmet Çeşmesi, Çemberlitaş – Forum Konstantin ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ayasofya, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt ve Süleymaniye  külliyeleri gezildi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ