Sosyo-ekonomik Durumu Düşük Öğrencileri Desteklemek Üzere “Matematik Eve Sığar” Projesi Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Matematik Eğitimi Bölümü öğrencileri, 2020-2021 bahar yarıyılı Topluma Hizmet Dersi kapsamında “Matematik Eve Sığar” isimli öğrenci projesini gerçekleştirdi. Proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz Fatmagül Ergün, Ayçanur Bıçak, Feyza Gökçe Kuzucu, Çağrı Kocabaş ve Derya İrge Dr.Öğr.Üyesi Esra Yıldız danışmanlığında çalıştı.

Sosyo- ekonomik düzeyi düşük olan ailelerin çocukları için eğitim eşitliğini sağlamayı amaçlayan projede, Covid-19 pandemisi nedeniyle okula gidemeyen düşük gelirli ailelerin çocuklarına çevrim içi matematik dersi desteği sağlanması ve web2.0 araçlarının paylaşılarak bu öğrencilerin eğitim teknolojilerinden faydalanmaları amaçlandı. Matematik eğitimine odaklanan proje kapsamında 5-8. sınıf öğrencileri için çevrim içi dersler düzenlendi, 8. sınıf öğrencileri için ayrıca deneme çözümleri yapıldı. Böylece, Covid-19 pandemisi sürecinde öğrencilerin matematik dersinde yaşadığı eksiklikler giderildi ve öğrencilerin LGS’ye hazırlanmasına destek olundu.

Proje kapsamında sağlanan öğrenme fırsatı ile 32 adet 5-8.sınıf öğrencisine destek sağlandı. 15 Mart 2021 tarihinde başlayan proje, 6 Mayıs 2021 tarihinde sonlandırıldı. Proje bitiminde öğrencilerle gerçekleştirilen ankette öğrencilerin çoğunluğu dersi anladıklarını ve gerektiğinde öğretmenden eğitim desteği alabildiklerini belirtti.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 10, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ