Psikoloji Topluluğu Yüksek Lisans Başvuru Süreçleri Hakkında Eğitim Semineri Düzenledi

Üniversitemiz Psikoloji Topluluğu 09 Mayıs 2021 tarihinde ‘Tecrübe Aktarım Serisi 2: Öğrenciden Dinleyelim’ adlı çevrim içi bir eğitim semineri düzenledi.  Etkinliğin konuşmacısı olan 29 Mayıs Üniversitesi 4. Sınıf öğrencisi Nur YÜCEDAĞ İngiltere’de Örgütsel Psikoloji alanında Yüksek Lisans kabulü alma süreci hakkında bilgilendirici bir konuşma gerçekleştirdi.

Yüksek lisans yapmak, özellikle Psikoloji bölümü öğrencileri için mesleği daha nitelikli ve verimli bir şekilde icra etmek için büyük önem arz etmektedir. Etkinlik süresince konuk katılımcının kendi süreci, hangi yollardan geçtiği ve lisans sürecinde psikoloji alanında neler yaptığı konuşuldu. Lisans dönemi boyunca yabancı dil konusunda gelişmenin, araştırmalara katılıp makale yazmanın yüksek lisansa kabul sürecindeki önemine dikkat çekildi. Etkinlikte yüksek lisans için üniversite seçimi, niyet mektubu hazırlama aşaması, referans mektupları, özgeçmiş hazırlama ve dil sınavı için geçerli bir puan almanın ardından belgelerin teslim edilip süreç takibi şeklinde bir yol haritası izlendi.

Yüksek lisans ile başlayan lisansüstü eğitimler için kişinin kendisini lisans yıllarından hazırlıyor olması bu yolda daha sağlam temellerle yürümeye olanak tanıdığı dile getirildi. Ücretli/ücretsiz birçok eğitimin çevrim içi ortamlarda da sunuluyor olması bilgiye erişim konusunda oldukça kolaylık sağladığı, bu olanaklardan faydalanarak yabancı dil öğrenme, alanyazındaki eksiklikleri öğrenerek araştırmalar yapma ve eğitimlere katılmanın hem bireyin öz gelişimine hem de insanlığa fayda sağlayacağı belirtildi.

Etkinliğin sonunda ise alanda çalışanların tecrübelerinin çok kıymetli olduğu ve ulaşılabilir olduğu günümüz çağında, alanda deneyim sahibi olan bir öğrenciden yurtdışında yüksek lisansa kabul edilme sürecini dinlemenin topluluk üyeleri için aydınlatıcı bir meslek içi eğitim olanağı olduğu vurgulandı.

Posted in SKA 4, SKA HABERLERİ