Sosyoloji Topluluğu Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Yardım Paketi Hazırlanmasına Katkı Sağladı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sosyoloji Topluluğu, 7 Nisan 2021 tarihinde Beyoğlu Selime Hatun Camii’nde, Cami İmamı Osman Gökrem ile iş birliği içinde bulunarak, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım paketi hazırlanmasına katkı sağladı.

Topluluk üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, yardım yapılacak hedef kitle ihtiyaç sahibi aileler, yoksullar, yetim çocuklar ve evsizler olarak belirlendi. Bu doğrultuda camiye yapılan yardımlar sonucu toplanan kıyafet ve eşyalar topluluk üyelerinin katkılarıyla paketlenerek dağıtılmak üzere hazırlandı. Ayrıca, çocuklara hediye edilmek üzere balon şişirmeye yardımcı olundu.

Etkinlik aracılığı ile toplumsal dayanışma sağlanarak, sosyal refahın gelişmesine katkı sağlandı, toplumun dezavantajlı bireylerine yardım ulaştırmada destek sağlandı. Bu doğrultuda, yardımlaşmanın önemi kavrandı ve bu bilincin gelişmesine katkı sağlandı.