Üniversitemizde Öğrencilerimize Mesleki Eğitim Desteği Kapsamında Robotik Kodlamaya Giriş Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen “Yaşam Becerileri Gelişim Atölyeleri” kapsamında Robotik Kodlamaya Giriş Eğitimi verildi. Mesleki eğitim kapsamında ücretsiz olarak sunulan eğitime, çevrim içi olarak başvuran toplam 190 öğrencimiz katıldı. 31 Mart-1 Nisan 2021 ve 7-8 Nisan 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitim, Üniversitemiz Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencisi ve İMÜ Robotik Kulübü Başkanı Ferdi DUMANDAĞ tarafından verildi.

Eğitimde robot ve robotik kavramları tarihsel gelişimiyle ele alındıktan sonra robot çeşitleri anlatıldı. Ardından robotikte en çok kullanılan programlama dillerinden olan Python ile ilgili giriş seviyesi eğitimi verildi.

Toplam 8 saat süren kursa katılan öğrencilerimize eğitim sonunda sertifika verildi.