“Otizm Spektrum Bozukluğuna Öğretmenlik Penceresinden Bakış” Başlıklı Seminer Dizisi

Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan tarafından verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri Eda Demir, Buse Yalçın, Merve Nur Demirci, Nisanur Akyüz, Rabia Karabacak ve Şerife Akdeniz tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, geleceğin öğretmenlerinin çalıştıkları ortamları tüm özel gereksinimli bireyleri de kapsayacak biçimde etkili öğretim ortamlarına dönüştürebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla planlandı. Ayrıca özellikle okul öncesi çocuklarla çalışacak öğretmen adaylarının kapsayıcı eğitim ortamları oluşturabilmeleri için gerekli hizmet öncesi eğitimin desteklenmesi amaçlandı.

Özel Eğitim ve Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı iş birliğiyle yürütülen etkinlik kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğuna Öğretmenlik Penceresinden Bakış” başlıklı seminer dizisi düzenlendi. Seminerlerin ilk oturumu Dr. Öğr. Üyesi Emine Ayyıldız tarafından 1 Nisan 2021 Perşembe 13:30’da, ikinci oturumu ise Arş. Gör. Ayşe Büşra Subaşı Yurtçu tarafından 8 Nisan 2021 Perşembe 13:30’da gerçekleştirildi. Eğitim Bilimleri Fakültemizde yetişmekte olan birçok öğretmen adayının katılımlarıyla Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında kritik deneyimlerin ve önerilerin paylaşıldığı seminer dizisi soruların yanıtlanmasıyla son buldu. Bu etkinlik özelinde hem sayın öğretim üyesi hocalarımıza ve girişkenliklerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.