Öğretim Üyelerimizin Yerli Makine Dairesi Eğitim Simülatörü ve Simülatör Tasarım Yazılımı Geliştirecekleri İnovatif Projeleri TÜBİTAK Tarafından Destek Kazandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinin proje ekibinde yer aldığı “Gemi Makine Dairesi Eğitim Simülatörü ve Simülatör Tasarım Yazılımının Geliştirilmesi” başlıklı proje, 1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında başarılı bulunarak hibe fonundan faydalanmaya hak kazandı. Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi İbrahim GENÇ ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç.Dr. M. Fatih HOCAOĞLU’nun yer aldığı projede ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Güven Gonca ve Doç. Dr. Görkem Kökkülünk görev aldı.

Projede, ticari ve askeri gemilere uygulanabilir, gemi makine dairesi ve yardımcı sistemlerinin simülasyonunu gerçekleştirebilecek yerli bir makine dairesi eğitim simülatörü üretilmesi ve her türlü geminin simülasyonunun yapılabilmesi için simülatör tasarım programı geliştirilmesi ile ürün ve süreç inovasyonu geliştirilmesi amaçlandı. Bunun için, makine ve sistem parametrelerinin dinamik sistem tasarımı ile değiştirilebilen esnek bir altyapısının oluşturulması ve geliştirilen modüllerin farklı gemilerin farklı makine ve sistemlerine uygulanabilmesinin sağlanması hedeflendi. Üretim faaliyetlerinde yaratıcılık ve inovasyonun desteklenmesi ile yerli ürün üretimine destek olacak projenin, kalkınma odaklı politikaların desteklenmesinde de önemli rol oynaması beklenmekte.

Öğretim üyelerimizi teknolojik projelerinden ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.