Sosyoloji Topluluğu “Toplumsal Cinsiyet” Temalı Atölye Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sosyoloji Topluluğu 24 Nisan 2021 tarihinde “Öğrencisinin Sesi Atölyesi” kapsamında ‘Toplumsal Cinsiyet’ temalı çevrim içi bir atölye düzenledi. Etkinliğin moderatörlüğünü topluluk üyelerinden Büşra ASLAN, Tuba AKDOĞAN ve Banu ZEHİR üstlendi.

Toplumsal cinsiyet kavramının tartışılmasıyla başlayan atölyede toplumsal cinsiyetin kültür tarafından inşa edildiği, kadın ve erkeğe yönelik davranış ve tutumlar olarak belirlendiği ifade edildi. Bunu takiben, toplumsal cinsiyet ve dil arasındaki etkileşim açıklanmaya çalışıldı. Dildeki cinsiyet farklılıklarının yalnızca dilbilimsel bir olgu olmadığı, sosyolojik açıdan da tartışılmaya değer bir konu olduğu ifade edildi. Günlük hayatımızda toplumsal cinsiyet kalıplarının insanları nasıl etkilediği ve dilimize yerleşmiş olan cinsiyetçi kalıplardan bahsedildi.  Son olarak eğitim seviyesinin artmasıyla ve sosyal iletişim aktivelerinin çoğalması ile, cinsiyete dayalı dil farklılıklarının azalacağı; bunun da erkekler ve kadınlar arasındaki toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada önemli bir adım olacağı belirtildi.

Posted in Haberler, SKA 5, SKA HABERLERİ