Sosyoloji Topluluğumuz Kentleşme ve Kent Hayatında Evin Tartışıldığı Bir Söyleşi Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu 30 Nisan 2021 tarihinde Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Semih Akşeker ile ‘Keşfetmek için Bak: Kent Hayatındaki Evler’ başlıklı çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin moderatörlüğünü topluluk üyelerinden Filiz Çullu Aspirin ve Zeynep Çiçek yaptı.

Söyleşiye insanın evle nasıl bir ilişkisi olduğunu ve konut planlarının bize ne söylediğini anlatarak başlayan AKŞEKERr, konuşmasına kent dokusunun toplumla olan ilişkisinin altını çizerek devam etti. Özellikle sanayileşmenin etkisiyle klasik Türk evinin değiştiğini belirten AKŞEKER, Avrupa’da gördüğümüz yapılardaki devamlılığın bizim ülkemizde olmadığını belirtti. Kentleşmeyle birlikte artan nüfus ve artan ev ihtiyacının evlerin kendine özgü farklılıklarını kaybetmesine neden olduğunu belirtti ve artık hepimizin beton blokların içinde, bahçesiz, küçücük dairelerde, birbirinin aynı odalarda oturur olduğunu vurguladı.

Sunumdan sonra gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde bir evin bölümlerinin bize ne söylediği, Osmanlı evleri ile günümüz evlerinin birbirinden nasıl farklılaştığı ve Türkiye’de günümüz mimarisi gibi konular tartışıldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ