Tiyatro Topluluğumuz İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100.Yıl Dönümünde Performans Sergiledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Tiyatro Topluluğu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında “Mehmet Akif Anmak ve Anlamak” başlıklı bir etkinlik düzenledi ve bu etkinlikte performanslar sergiledi. 12 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik, pandemi koşulları nedeni ile seyircisiz gerçekleştirildi ve etkinlik yapılan video çekimi aracılığıyla izleyiciler ile paylaşıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinlikte topluluk öğrencileri yöresel giysiler ile sahneye çıkarak Mehmet Akif Ersoy şiirlerini seslendirdi. Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un “Ordu Duası”, “Birlik Şiiri”, “Çanakkale Şehitlerine”, “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirlerini okudu. Ardından “İstiklal Marşı” seslendirildi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ