Dr. Öğr. Üyesi Derya Tekin, “Kadına Karşı Aile İçi Şiddet ve Risk Faktörleri” Başlıklı Bildirisini Sundu

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart 2021 tarihinde Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen İstanbul Sözleşmesi Bağlamında “Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık Sempozyumu”nda Ceza Hukuku Ana Bilim Dalı Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Derya TEKİN, “Kadına Karşı Aile İçi Şiddet ve Risk Faktörleri” başlıklı bildirisini sundu.

Dr. Tekin, konuşmasında aile içi şiddet ve ev içi şiddet kavramlarının gelişiminden yola çıkarak kadına yönelik şiddetin fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet formlarında ortaya çıkabildiğini, bu şiddet türlerinin farklı tetikleyici sebepleri bulunduğunu, şiddetin failinin şiddet türünün belirlenmesinde önem arz ettiğine değindi. Kadın haklarını korumak ve kadına yönelik şiddeti önlemede cinsiyet eşitsizliğini gidermek, kadınların güçlenmesini sağlamak amaçları doğrultusunda uygulanan devlet politikalarının sosyal yapıyı önceleyen yapıda olduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddet vakaları, kadın cinayetleri ve kadına yönelik ayrımcılık gibi fiiller bakımından uluslararası insan hakları hukuku gereği devletlerin sorumlu olduğunu belirten Tekin, bu alanda devlet politikalarının etkili biçimde uygulanmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Çevrim içi olarak yayınlanan sempozyuma buraya tıklayarak erişebilirsiniz.