Genç Yeşilay Topluluğu Uyuşturucu ve Bağımlılık Kavramları Üzerine Söyleşiler Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Genç Yeşilay Topluluğu, Yeşilay’ın 101. yaşının kutlandığı 1-7 Mart 2021 Yeşilay Haftası boyunca bağımlılık ile mücadele üzerine çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bağımlılık kavramını her yönden incelemeyi hedefleyen Genç Yeşilay Topluluğu,, Yeşilay Haftası boyunca her güne farklı bir dikkat çekici etkinlik planladı. 101. yıl konuşmaları serisinde ilk gün Bağımlılık ve Aile Danışmanı Alp Çağlan MAÇKAN “Bağımlılığın Sosyolojisi” başlıklı konuşması ile  yer aldı. MAÇKAN, sosyolojik temelde bağımlılığı, bağımlılığa sürükleyen toplumsal nedenleri, bağımlı bir birey ile karşılaşınca yapılması gerekenleri katılımcılar ile birlikte inceledi. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanımının arttığını ve madde bağımlılığının önlenmesinin gittikçe güçleştiğini belirtti. Bu nedenle bağımlılıkların önüne geçilebilmesi için yapılması gereken çalışmaların önemine değindi. Sosyal Hizmet ve Sosyoloji bölümü öğrencilerinin de yoğun ilgi ile takip ettikleri program süresince meslek hayatında bağımlılık üzerine çalışmalar yapmak isteyen öğrencilerin sorularına cevaplar verildi.

4 Mart Perşembe günü ise; Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerimizden Prof.Dr. İhsan FAZLIOĞLU, “Bağımlılık Kavramı Üzerine: İhtiyar ile İrade Arasında” başlıklı konuşması ile katılım sağladı. Üniversitemiz öğrencileri kadar kurum dışı katılımcılardan yoğun ilgi gören konuşmada bağımlılık kavramının ele alış biçimi sorgulanırken zihinlerde konumlandırılan ve somutlaştırılan kavramların hayatlarımızı nasıl etkilediği üzerinde duruldu. Bağımlılık kavramına felsefik bir bakış açısı sunan söyleşi ile “Her Yönü ile Bağımlılık” amacına bir adım daha yaklaşıldı. Uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığı gibi çeşitli bağımlılık türlerine ve bu bağımlılıkların insanın hayatı üzerindeki etkisine ilişkin tartışmalar gerçekleştirildi.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ