Tiyatro Topluluğumuz “İstiklal Yolu” Oyununu Sergiledi

Üniversitemiz Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Rüstem MÜRSELOĞLU’nun akademik danışmanlığını yürüttüğü Tiyatro Topluluğu1 Haziran 2022 tarihinde “İstiklal Yolu” oyunuyla seyircilerini selamladı. Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu, halka açık olarak ücretsiz şekilde sergilediği oyunla yerel sanata ve kültürel mirasa katkı sağlamanın yanında, final sınavları öncesi öğrencilerimize de motivasyon sağladı.

Üniversitemizin Aşık Paşa Konferans salonunda sergilenen oyuna Üniversitemizin Rektörü Prof.Dr. Gülfettin ÇELİK, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fatih SARI, Genel Sekreter Doç.Dr. Ekrem TAK da katıldılar. Akademisyenlerimizin, idari personelimizin, öğrencilerimiz ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen oyuna ilgi yüksekti.

Mehmet Akif ERSOY´un tarihimizin kıymetli hazinesi İstiklal Marşı´nı yazış hikayesini konu alan oyun, seyircilerden büyük ilgi gördü.

Oyunun yönetmeni Dr.Öğr.Üyesi Rüstem MÜRSELOĞLU konuşmasında  “Üniversitemizde farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerimizin tiyatroya gönül vermesi ve eğitim öğretim yılının sonunda iki oyunla seyircisiyle buluşması büyük bir emeğin, çalışmanın ürünüdür. Pandemi döneminde İstiklal Marşı’nın 100. yıldönümü buruk geçti. Rektör hocamızın desteğini de alarak bu sene ‘İstiklal Yolu’ adlı oyunumuzu sergilemekle milli şairimiz Mehmet Akif’i sizlerle beraber anmanın ayrıca sevincini yaşamaktayız” dedi. Başta Tiyatro Topluluğu öğrenci başkanı Taha MACİT olmak üzere her iki oyunda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Oyun sonrasında Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Fatih SARI, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç.Dr. Ekrem TAK ve Üniversitemiz öğretim üyeleri tiyatroya gönül veren öğrencilere ve emeği geçenlere rektör hocamızın imzalamış olduğu teşekkür belgelerini takdim etti.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ