Türk Musikisi Bölümü Bir Kültürel Miras Olan Kanun Enstrümanının Ele Alındığı Etkinlik Gerçekleştirdi

İMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü tarafından düzenlenen “Kanun Enstrümanı Bağlamında Türk Müziği Perdelerinin Ele Alınması; Alternatif Sistem Yaklaşımı” adlı etkinlik, 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 18:00’da Göztepe Kuzey Kampüs Ziraat Kütüphanesi Bankkart Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğr.Gör.Semih ÖZDEMİR’in moderatörlüğünde gerçekleşen ve bölüm öğrencilerinden Yiğithan ENGİN ve kanuni Sait DURGUN’un konuk olduğu bu söyleşide, Anadolu ve Orta Doğu müzik geleneklerindeki rolü ile kültürel mirasın bir parçası olan kanun enstrümanı hakkında detaylı bilgiler Türk Musikisi bölümü hocalarımız ve öğrencilerimize aktarıldı. Etkinlikte Türk Musikisinin temel sazlarından olan kanun enstrümanın morfolojik özellikleri avantajları ve dezavantajları doğrultusunda değerlendirildi. Türk Musikisi kullanılan ses sistemleri tartışıldı ve Türk Müziği enstrümanlarının icra edebileceği alternatif bir ses sistemi sunuldu.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ