Üniversitemiz Enerji Sistemleriyle İlgili Konuların Ele Alındığı “10. Avrupa Yenilenebilir Enerji Sistemleri” Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Hasan Köten’in sunumu ile gerçekleştirilen 10. Avrupa Yenilenebilir Enerji Sistemleri Konferansı 9 Mayıs 2022 tarihinde Üniversitemizin Güney Yerleşkesinde Aşık Paşa Konferans Salonunda yapıldı.

Üniversite öğrencilerimizin dinleyici olarak geniş katılım sağladığı konferansta, dünyanın her yerinden yenilenebilir enerji sistemlerinin tüm dallarındaki gelişmelerle ilgilenen araştırmacıların, mühendislerin ve doğa bilimcilerin bir araya getirilmesi amaçlandı. Rüzgâr, güneş, hidrojen üretimi, hidro-, jeotermal, güneş yoğunlaştırma, yakıt hücresi, enerji hasadı ve diğer enerji ile ilgili birçok konunun işlendiği bu konferansta ayrıca sektördeki gelişmeler, sorunlar ve gelecek yıllara yönelik planlamalar da tartışıldı. Avrupa’da ve dünyada enerji yoksulluğunun olduğu bu dönemde enerji politikaları açısından dünya ülkelerinde temiz enerji teknolojilerini geliştirerek kaynakların çeşitlendirmesi ve özellikle ülkemizin enerji tedariki noktasında temiz ve yerli kaynakların hızla entegrasyonunun tamamlanması gerektiği vurgulandı. Enerji tüketimindeki yenilenebilir enerji payının artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, 59 farklı ülkeden 232 katılımcı ile başarılı bir şekilde tamamlandı. Sunulan makaleler/özetler yazarlar tarafından genişletilmiş ve Thompson SCI ve SCOPUS indeksli saygın dergilerde yayımlandı.

Pandemi nedeni ile çevrimiçi konuşmaların da gerçekleştiği konferansın, gelecek yıllarda daha geniş katılımcı listesi ile faaliyetine devam etmesi hedefleniyor.

Posted in Haberler, SKA 7, SKA HABERLERİ