Üniversitemiz Öğrencileri Tarafından Sağlıklı Yaşam için “Geleneksel Okçuluk Eğitimi” Düzenlendi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Geleneksel Okçuluk Topluluğu tarafından üniversitemiz öğrencilerine yönelik düzenlenen “Geleneksek Okçuluk Eğitimi” 28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti.

Güney Kampüste bulunan spor tesislerinde üniversitemiz öğrencilerine özel düzenlenen etkinlikte başlangıç seviyesi ve temel seviyede okçuluk eğitimi verildi. Etkinlikte katılımcı öğrencilere ok ve yay ile ilgili verilen ön bilgilendirme sonrasında uygulamalı ok atışı eğitimi verilerek ilk atışlar yapıldı.

Bu etkinlikle öğrenciler Geleneksel Okçuluk ile ilgili bilgiler edinirken aynı zamanda açık havada sağlıklı yaşam tarzına uygun fiziksel aktivite yapma şansını elde etti. Etkinlik ayrıca 2019 yılında UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası temsili listesine dahil edilen geleneksel Türk okçuluğunun tanıtılmasına da katkıda bulundu.