Üniversitemiz Psikoloji İçin Akademik Yazım Atölyesi Düzenledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, akademik metin oluşturma sürecinde hazırlık, yazma ve kontrol aşamalarındaki becerilerin edinilmsinihedefleyen “Psikoloji için Akademik Yazım Atölyesi” düzenledi. Eğitmenliğini psikoloji bölümü öğretim elemanlarımızdan Ar.Gör. Yasemin CAMCI’nın üstlendiği atölye 25 Ekim 2022 tarihinde başladı ve 4 hafta boyunca Salı günleri çevrim içi olarak devam etti.

Mesleki eğitim kapsamında ücretsiz olarak sunulan atölyeye 50 kişi katıldı.  Atölyede katılımcıların akademik metinler oluştururken gereken temel bilgileri ve becerileri kazanmalarını sağlamak amaçlandı. Ayrıca kaynaklara erişim, literatür taraması, metin yazma ve APA stili gibi konularda bilgi sahibi olmaları hedeflendi.

Atölye kapsamında, konu seçimi, kaynak türleri ve elektronik veri tabanlarının etkili kullanımı gibi konular literatür taraması başlığı altında ele alındı. Akademik metin türleri, metin bölümleri ve etkili yazım ipuçları ise metin yazma bölümünde katılımcılara aktarıldı. APA stili, metin içi ve kaynakça düzenlemeleri açısından ele alınarak öğrencilere rehberlik edildi. Ayrıca, temel Word kullanımıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

“Psikoloji İçin Akademik Yazım Atölyesi”, öğrencilerin akademik yazım becerilerini geliştirmeleri ve başarılı akademik metinler oluşturmaları için önemli bir öğrenme fırsatı sağlayarak onların kariyer gelişimlerini güçlendirdi.

Posted in Haberler, SKA 4, SKA HABERLERİ