Üniversitemiz THE 2021 Impact Rankings Sıralamasında

Dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2019 yılından bu yana her yıl tüm dünyadan üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) katkıları açısından değerlendirerek sonuçları “Impact Rankings” adı altında yayınlıyor. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bu yıl ilk kez 96 ülkeden 1154 üniversitenin değerlendirildiği bu sıralamaya girdi.

Türkiye’den listeye giren 49 üniversiteden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, endeksin başvuru koşulları çerçevesinde 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan sadece 4’üne başvurdu. Bunlardan “Açlığa Son” başlıklı SKA2’de Üniversitemiz 301-400 bandına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemizin bu alandaki başarısında ihtiyaç duyan tüm öğrencilerimize sağladığımız yemek bursları ve gıda israfının önlenmesi için yürüttüğümüz faaliyetler önemli rol oynadı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, SKA3-Sağlık ve Kaliteli Yaşam kategorisinde dünya üniversiteleri arasında 401-600 bandında yer aldı. Hem öğrencilerimiz ve mensuplarımızı hem de halkımızı sağlıkla ilgili konularda bilinçlendirmek amacıyla düzenli olarak çok çeşitli etkinlikler düzenleyen Üniversitemiz, bu alandaki başarısını dünya sıralamasına girerek kanıtlamış oldu.

Akademik faaliyetlerini her zaman eğitimde üstün kalite vurgusuyla sürdüren Üniversitemiz, SKA4-Nitelikli Eğitim kategorisinde dünya çapında 601-800 bandında yer aldı. Eğitimin sürdürülebilir kalkınma için taşıdığı önemin bilincinde olan Üniversitemiz, eğitim faaliyetleriyle herkes için kapsayıcı ve nitelikli eğitim hedefine önemli katkılar sağlamakta.

SKA17-Amaçlar için Ortaklıklar kategorisinde büyük bir başarı yakalayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bu alanda dünya sıralamasında 601-800 bandında yer aldı.

Bu yıl ilk kez katıldığı Times Higher Education 2021 yılı Etki Sıralamasında önemli bir başarı elde eden Üniversitemiz, öne çıktığı bu 4 amacın yanı sıra, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın tamamına katkıda bulunmak için pek çok faaliyet yürütmekte. Times Higher Education 2021 yılı Etki Sıralaması hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Posted in Haberler