Sosyoloji Topluluğumuz Pandemi Sürecinde Temel Sağlık Hizmetlerinin Erişilebilirliğinde Hemşirelerin Rolü Üzerine Çevrim içi Söyleşi Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sosyoloji Topluluğu 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla, 16 Mayıs 2021 tarihinde yoğun bakım hemşireleri Dilan DUMAN ve Hilal KORKMAZ ile Instagram canlı yayını üzerinden çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğin moderatörlüğünü topluluk üyelerinden Selin AYVALI üstlendi

Söyleşide, temel sağlık hizmetlerinin ülkemiz sağlık sistemi içerisinde pandemi sürecinde de en iyi şekilde devam ettirilmesi ve erişilebilir olması için hemşirelerin üstlendiği rol ve bu süreçte yaşadıkları zorluklar ele alındı. Toplumumuzun pandemi dönemi öncesindeki ve pandemi sürecindeki davranışları karşılaştırıldı ve hemşirelerin hastanelerde çalışan sağlık görevlileri olarak yaşadıkları zorlukların pandemi sebebiyle biraz daha arttığı belirtildi. Pandemi sürecinde özellikle maske takmama ve sosyal mesafe kurallarına uymama gibi çoğu kişinin dikkatsizliği nedeniyle çeşitli zorluklara maruz kalan hemşirelerin bakış açısı ve yorumları ile sağlık görevlilerinin Covid-19 süresince yaşadıkları sorunlar ele alındı ve çeşitli çözümler tartışıldı. Son olarak hastalık kaynaklı korku ve endişenin özellikle hastane ortamlarında belirdiği ve kişiler üzerinde psikolojik zarar yaratacak boyuta gelebildiği, bu durumun ise hastalarla çoğunlukla birebir etkileşimde olan hemşireler açısından iletişimi ve müdahaleyi zorlaştırdığı ifade edildi.

Posted in Haberler, SKA 3